Registrera dig

Vill du ta högskolepoäng?

Då måste du kontakta fakultetshandläggare Kerstin Nyström för att registrera dig som student.

Innan du gör det är du kursdeltagare. Som kursdeltagare får du ett kursbevis på att du deltagit, men du behöver inte lämna in några examinationsuppgifter för bedömning.

Väljer du att registrera dig som student på kursen och lämnar in examinationsuppgifter som blir godkända så får du ett kursbevis och 3 högskolepoäng.

För att registrera dig så skickar du ett mejl till kerstin.nystrom@miun.se och meddelar att du vill registrera dig på kursen JO002U och meddelar ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer.

Examination

Lärandemål: 

Hur man med hjälp av mobilen som arbetsverktyg berättar med rörlig bild.

Uppgift: 

Du ska nu träna i att filma i bilder/shots. Genom att använda fyra bilder ska du berätta om en vardagssituation. Det kan vara när du tar en paus på jobbet, när du går till bilen eller när du borstar tänderna. Vilka fyra bilder representerar bäst vad det är som händer och vilken känsla du har i den givna situationen?

Lägg sedan ihop bilderna i en sekvens i redigeringsprogrammet och exportera sekvensen. Videon får maximalt vara 20 sekunder lång. Videon ska sedan läggas ut på Youtube och länken mejlas till Mattias Vesslegård, mattias.vesslegard@miun.se. 

För godkänt krävs följande:

  • Din video måste bestå av fyra shots/bilder.
  • Minst en av bilderna måste vara komponerad enligt tredjedelsregeln. 
  • Dina bilder/videoklipp ska tillsammans berätta en kort berättelse. 
  • Videon får inte överstiga 20 sekunder.