Registrera dig

Vill du ta högskolepoäng?

Då måste du kontakta fakultetshandläggare Kerstin Nyström för att registrera dig som student.

Innan du gör det är du kursdeltagare. Som kursdeltagare får du ett kursbevis på att du deltagit, men du behöver inte lämna in några examinationsuppgifter för bedömning.

Väljer du att registrera dig som student på kursen och lämnar in examinationsuppgifter som blir godkända så får du ett kursbevis och 3 högskolepoäng.

För att registrera dig så skickar du ett mejl till kerstin.nystrom@miun.se och meddelar att du vill registrera dig på kursen JO002U och meddelar ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer.

Examination

Lärandemål:

Tillämpa de dramaturgiska grepp som används för att förmedla ett budskap med hjälp av rörlig bild

Uppgift: 

Nu är det dags för en lite större utmaning. Du ska planera och filma en sekvens/scen på 30 sekunder med tillhörande intervju. Tänk på ljuset, bildutsnitt och komposition. Din sekvens ska berätta en liten historia som passar ihop med intervjun. Historien behöver inte vara avancerad, men man måste förstå den enbart genom dina bilder. Historien kan vara hur du byter ett däck på en bil eller hur du monterar ihop en ny möbel. Det viktiga är att du tänker i bilder, att du använder varierade bildutsnitt, att du tänker på ljuset och att scenen blir begriplig. Du ska också välja en musik som passar till din sekvens samt arbeta med befintligt ljud. Kom ihåg att du bara får använda musik och ljud som är royaltyfri. Publicera din video på Youtube och mejla länken till Mattias Vesslegård, mattias.vesslegård@miun.se.

För godkänt krävs följande:

  • Din sekvens/video är 30-40 sekunder lång.
  • Din video innehåller en intervju.
  • Scenen innehåller minst tre olika bildutsnitt.
  • Sekvensen innehåller minst fem olika klipp-bilder.
  • Sekvensen innehåller miljöljud samt musik.
  • Det går att förstå ”berättelsen” i videon.